T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2016-1-Uk01-KA201-024248 nolu

30-04-2018

 

Okulumuz Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıllardır başarılı şekilde bir çok AB hibe ve Erasmus+ projelerini gerçekleştirmiştir ve halen gerçekleştirmektedir.  Okulumuzun şu anda yürütmekte olduğu 4 adet  Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) altında yer alan Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projemiz bulunmaktadır.  Bu konuda bölgemizde başka herhangi bir meslek lisesinde yada lisede 4 adet proje şu anda yürütülmemektedir. Yakın zamana dek yürütülen proje sayısı 5 idi ve bunlarda biri başarıyla sonuçlandırıldı.

 

Projelerimizden ilki  2016-1-Uk01-KA201-024248 nolu "Science Girls" yani Türkçe karşılığı Bilim Kızları adlı projedir.Projemizin amaçları şu şekildedir:

 

-Pozitif ayrımcılık yaparak okullardaki kız çocuklarının bilim ve fen derslerine olan ilgilerini arttırmak

-Kız çocuklarımızın bilim ve fen derslerindeki farkındalığını arttırmak

-Uluslararası toplantılarda yapılan deney ve uygulamalarla fen derslerine karşı olan tutumlarını geliştirmek

-Bu çalışmalarla Avrupa da ki Proje Ortağı Ülkelerle fikir alışverişinde bulunma

 

 

Projenin amaçlarından biri de pozitif ayrımcılık yaparak özellikle kız çocuklarımızın bilim ve fen alanında ilgilerini arttırmak ve farkındalık yaratmaktır. Proje kapsamında okulumuzdan projeye katılımcı olarak seçilen öğrencilerimiz  ilimizde bulunan çeşitli özel ve kamu  kuruluşlarına, fabrikalarına  ziyaretlerde bulunma, başarılı bayan Rol Modellerle röportajlar yapma, anketler uygulama gibi bir çok aktivitelerde bulunmuşlardır. Yurt dışındaki toplantılara 8 kız öğrencimiz ve birçok  öğretmenlerimiz katılmış ve diğer ortaklarla fikir alışverişinde bulunmuşlardır. Projedeki diğer katılımcı ülkeler ise Yunanistan, İngiltere, İtalya, Litvanya, Slovenya ve İspanya'dır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2018 - Güncelleme: 27.02.2022 17:24 - Görüntülenme: 637
  Beğen | 1  kişi beğendi