COUNTERING HUMAN RADICALISATION IN SCHOOL (CHRIS)

30-04-2018

COUNTERING HUMAN RADICALISATION IN SCHOOL (CHRIS)

İkinci projemiz ise KA201-2016-011  nolu "Countering Human Radicalisation In School" (CHRIS) adlı projemizdir. Türkçe karşılığı Okullarda Şiddete Varan Radikalleşmeyi Önleme'dir. Avrupa ve dünyanın bir çok yerinde son yıllarda artan radikal çatışmaların azaltılması ve engellenmesi için bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde olan bu projenin amaçları şunlardır:

-Radikalizm terimini kavrama

-Radikalleşmeyi önlemeyi, eğitici yollarla öğrencilere aktarma

-Radikal saldırı ve tepkiye maruz kalmış kişilere rehberlikte bulunma

-Bu çalışmalarla Avrupa da ki Proje Ortağı Ülkelerle fikir alışverişinde bulunma

Proje kapsamında 5 öğrencimiz ve bazı öğretmenlerimiz yurt dışındaki toplantılara katılarak fikir alışverişinde bulunmuşlardır ve kendi yapmış olduğumuz çalışmaları paylaşmışlardır. Proje ortakları olan ülkeler İtalya,Litvanya,  Danimarka, İspanya, Polonya, Romanya, Macaristan ve Yunanistandır.

30-04-2018

Yayın: 30.04.2018 - Güncelleme: 27.02.2022 17:25 - Görüntülenme: 473